{ "title": "Ardanın Mutfağı Makaron", "image": "https://www.makaron.gen.tr/images/Ardanin-Mutfagi-Makaron-95341.jpeg", "date": "19.01.2024 14:05:00", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "
Ardanın Mutfağı Makaron, Türk mutfağına Fransa'dan gelmiştir. Fransızların çok meşhur bir kurabiyesidir. Günümüzde çayın ve kahvenin yanına tercih edilen ve sıkça tüketilen bir tatlı çeşidi olmuştur. Tadı ve görünümü acıbadem kurabiyesini andırmaktadır. Aralarındaki tek fark macaronun daha yumuşak olmasıdır. İstenilen her renkte ve tatta makaron hazırlanabilir. En çok tercih edilenleri böğürtlen, vanilya, çikolata ve limondur. Makaronları renklendirmek isterseniz içerisine gıda boyası kullanmanız gerekmektedir. Makaron hazırlamanın en önemli püf noktası kullanılacak malzemelerin gramajlarıdır. Gramajlarda en ufak bir değişiklik bile olumsuz sonuçlanabilir. O nedenle Ardanın mutfağı makaron tarifimizde verdiğimiz ölçülerin dışına çıkmamanız oldukça önemlidir. Kullanılan malzemelerden toplamda 20 adet makaron çıkmaktadır.

Ardanın Mutfağı Makaron İçin Gerekli Malzemeleri

Kurabiyesi için
Kreması için
Ardanın Mutfağı Makaron Nasıl Yapılır?

Ardanın mutfağı makaron yapımına kurabiye hazırlığı ile başlanır. Geniş bir karıştırma kabının içerisine pudra şekeri ve toz badem ilave edilir. Çırpıcı yardımıyla kremsi bir kıvama gelene kadar çırpın. Renklendirme yapmak isterseniz bu esnada gıda boyası ilave edebilirsiniz. Diğer bir yandan küçük bir cezvede toz şeker ve suyu şeker eriyene kadar kaynatın. Ayrı bir yerde yumurta akları mikser yardımıyla kar beyazı renkte köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Cezvedeki şekerli suyu kaynar halde yavaş yavaş yumurta beyazına ilave edin. Karıştırma işlemi ıspatula yardımıyla ve havalandırılarak yapılmalıdır. Daha sonra yumurta beyazını toz badem ve pudra şekeri karışımına ilave edin. Aynı şekilde havalandırılarak karıştırmaya özen gösterelim.

Fırın tepsisine yağlı kâğıt serelim. Kurabiye hamurunu krema torbasının içine alalım. Krema torbası ucu için düz olanı tercih edilmelidir. Krema tepsiye yaklaşık 3 cm aralıklarla sıkın. Önceden ısıtılmış 120 derecelik fırında 29 dakika kadar pişirin. Macaronların içini çekmesi için piştikten sonra mutlaka tepside bekletilmesi gerekir.

Makaronlar soğurken krema hazırlanır. Bunun için marketlerde satılan hazır kremalar yeterli olacaktır. Krema küçük bir sos tenceresine alınarak iyice kaynatılır. Ocaktan alarak içerisine bitter çikolata ilave edilir. Kremanın sıcaklığıyla çikolataların erimesi sağlanır. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar tel çırpıcı ile iyice karıştırılır. Son olarak soğuması için buzdolabında yaklaşık yarım saat kadar beklenir.

Makaronların Birleştirme İşlemi Nasıl Yapılır?
Tepside bekleyen makaronlar ıspatula yardımıyla yağlı kâğıttan ayrılır. Buzdolabında koyulaşan krema krema torbasına alınır. Krema torbası ucu olarak kurabiyede kullanılandan daha incesi kullanılır. Krema kurabiyenin tam ortasına sıkılır. Eşi olan kurabiyeyi kremanın üzerine kapatın ve hafifçe bastırın. Küçük dairesel hareketler ile kremanın yayılmasını sağlayın. Aynı işlem tüm kurabiyeler bitinceye kadar uygulanır.

Afiyet olsun.
" } ] }