{ "title": "Evde Makaron", "image": "https://www.makaron.gen.tr/images/Evde-Makaron-62355.JPG", "date": "21.01.2024 18:23:51", "author": "feride halaç", "article": [ { "article": "Evde makaron, makaron gittikçe sevilen ve yaygınlaşan bir Fransız kurabiye çeşididir. Halk arasında prenses kurabiyesi diyenlerde var. Bu kurabiyenin yapımı çok özen ve dikkat gerektirmektedir. Evde makaron yapmak püf noktalara dikkat edilmediği zaman hüsranla sonuçlanan bir kurabiyedir. Bu yüzden evde makaronu ilk defa yapacak kişiler mutlaka iyi okumalı, iyi gözlemlemeli ve püf noktalarını kısaca bir araştırmalıdır.

Evde makaron için gerekli malzemeler?

Kurabiye için
Kreması için
Evde makaron nasıl yapılır?

Kremanın istenilen kıvama gelmesi için ilk olarak kremayı hazırlayıp dolaba koymak gerekir. Makaron kurabiyeleri yapılmadan önce, krema ocağa alınır ve belli dereceye gelene kadar ısıtılır. Kaynama noktasına geldikten sonra krema içine çikolata atılır ve eritlir. Çikolata erirken iyice karıştılır ve soğuduktan sonra buzdolabına konulur. İlk bakışta fazla akışkan gelen krema dolaptan çıkınca sürülecek kıvama gelecektir. Makaronun kurabiyeleri için ilk olarak bir kabın içerisine yumurta akı ve tuz atılarak güzelce çırpılır. Aşırı çırpmaya gerek yoktur. Yumurta akı köpüklenmeye başlayınca yavaş yavaş (Yaklaşık 5 kez olacak şekilde) toz şeker ilave edilir. Çırpılmaya devam ederken istenilen ve kullanılacak renkte gıda boyası kabın içine atılarak karıştırılmaya devam edilir. Bu işlem devam ederken pudra şekeri, badem ve kakao ayrı bir kapta robottan geçirilir ve ikiye bölünür. Elekten geçirmekte oldukça faydalı olacaktır. Yumurta akının çırpıldığı kabın içerisine badem, pudra şekeri ve kakaonun olduğu karışım eklenir. İlk eklemede yarısı eklenir ve karıştırılır. Hassas hareketlerle ve dikkatlice karıştırılarak hazırlanan bu karışıma badem karışımının diğer yarısı eklenerek karıştırmaya devam edilir. Kurabiye harcı bu şekilde hazırlandıktan sonra sıkılacak poşetin içine eklenir. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisi içine belli büyüklük ve aralıklarla kurabiye harcı sıkılır. Yaklaşık yarım saat kadar fırına atılmadan kuruması için bekletilir. Ardından önceden ısıtılmış fırında 160 derecede sadece 15 dk pişirilir. Özellikle ilk atıldığı zaman fırını açmamak önemlidir. 15 dakika sonra makaron kurabiyeleri fırından çıkarılır. Soğuduktan sonra kurabiyelerin arasına krema sürülerek birbiriyle eşleştirilir. Evde makaron kurabiyeleriniz 1 gün sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun. (Yapımı bittikten ertesi gün tüketilmesi uygundur.)
" } ] }