{ "title": "Kakaolu Makaron", "image": "https://www.makaron.gen.tr/images/Kakaolu-Makaron-65573.jpg", "date": "22.01.2024 10:23:24", "author": "Nurgül Bulut", "article": [ { "article": "Kakaolu Makaron, İnsanların damak tadını süslemek için çayınızın yanına çok güzel bir kek tarifidir. Kakaolu makaron çoğu kişinin yapmaya çalıştığı hatta yapıp da parmaklarını yiyebilecek kadar güzel yapan birçok insan vardır. Tabi bunları yaparken malzemeleri doğru kullanmanız gerekiyor. Eğer malzemelerde bir hata yaparsanız kakaolu makaron istediğiniz gibi olmayacaktır. Makaronlar Türkiye'de sevilerek yapılmaya başlanmıştır. Ayrıca bunu iş haline getiren kişiler de olmuştur. Doğru şekilde makaron yapanlar bol para kazanmaya da başlamıştır.

Kakaolu Makaron İçin Gerekli Malzemeleri
Kakaolu Makaron Nasıl Yapılır?

Bir tencere içerisine kremayı koyup fokur fokur olana kadar ısıtılması gerekiyor. Kremanın olduğundan emin olun ve ateşten alın. Bu kremanın içine çikolata damlacıklarını atın ve iyice eriyene kadar karıştırın. Ayrıca soğumasını beklemelisiniz. Yumurta aklarını bir kap içine koyun bir tutam da tuz atın ve iyice karıştırın. İki damla limon sıktıktan sonra mikser ile krema kabarana kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra şekerinizi de kremanın içine atınız. Tabi küçük bir notumuz da var. Şekeri eklerken yavaş yavaş aktarın. Daha sonra elinizde bulunan cevizi veya bademi de içine atın. Bu karışımı toz haline gelene kadar çırpmaya devam edin. Diğer malzemeleri de kremayı söndürmeden eklemeniz lazım. Yapmış olduğunuz karışımı bir kek kalıbının içine alın ve on dakika beklemelisiniz. Tabi önceden ısıtılmış fırınınızın içine yerleştirin. Fırın ısısının 180 derecede olmasına özen gösterin. Kakaolu makaron piştiğinden emin olduktan sonra servis tabağına koyarak yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }