{ "title": "Limonlu Makaron", "image": "https://www.makaron.gen.tr/images/Limonlu-Makaron-83334.jpg", "date": "20.01.2024 05:25:38", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Limonlu Makaron, Ülkemizde son zamanlarda oldukça popüler olan bir kurabiye çeşididir. Çay saatlerinde çayın yanına yapılan keklerin yerini makaronlar almıştır. Acı badem kurabiyesine benzediği için genellikle çok karıştırılır. Fakat dışı acı badem kurabiyesi kadar sert değildir. Ayrıca iç dolgusu da oldukça yumuşaktır. İstenilen her aromada makaronlar hazırlanabilir. Gıda boyası kullanılarak istenilen renkte makaronlar da elde edilebilir. Makaronun hem dışı hem de içi için şeker kullanılır o nedenle şeker hastalarının oldukça dikkatli tüketmesi gerekir. Makaronlar zaten çok şekerli olduğu için genellikle iç dolgu kreması için limonlu ve portakallı aromalar tercih edilir. Ayrıca daha yumuşak bir tat olması için dolgu malzemelerine kaymak da kullanılır.