{ "title": "Makaron Kurabiye", "image": "https://www.makaron.gen.tr/images/Makaron-Kurabiye-61456.jpg", "date": "21.01.2024 15:21:45", "author": "Çiğdem Yaluk", "article": [ { "article": "Makaron kurabiye, mutfaklarımıza fransız kültüründen gelmiştir. Yapımı oldukça zahmetli bir kurabiyedir. Fakat tadında bulunan lezzet yapmaya değer türdendir. Makaron kurabiye çeşitli renklerle yapılabilen bir kurabiyedir. Ayrıca portakallı makaron kurabiye, cevizli ve fındıklı makaron kurabiye gibi çeşitli tatlarla yapılması mümkündür.

Makaron kurabiye yapımında yumurtaların bayat olması gerekiyor bu yüzden bir gün önceden yumurtaları kâseye kırıp, buzdolabında bekletmek gerekiyor. Bu işlem makaron kurabiye yapımında en öneli püf noktalarından biridir.

Makaron kurabiye için gerekli malzemeler
Ganaj kreması için
Makaron kurabiye nasıl yapılır?

İlk olarak makaron kurabiye kremasını hazırlıyoruz. Sıvı kremayı küçük boy tencereye boşaltın. Orta ateşte kaynamaya yakın çikolataları ilave edin. Ancak bir yandan sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Çikolata eriyene kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Daha sonra kremayı başka bir kaba boşaltın ve daha çabuk soğumasını sağlayın. Oda sıcaklığına ulaşınca buzdolabına koyun. Siz makaronları pişirene kadar krema dolapta yoğun macun haline gelecektir.

Makaronun en zor tarafı ölçülerini tam olarak ayarlamaktır, o nedenle mutfak tartısı kullanılabilir. İlk önce yumurta aklarını bir çimdik tuz ile cam kâsenin içinde mikserle orta devirde karıştıralım. Köpürmeye başladığında ise toz şekeri 5 kerede ilave edelim. Bu işlemler yapıldıktan sonra krema kıvamına kadar yüksek devirde çırpmaya devam edilir. Bu sırada renklendirme işlemini ve gıda boyasını yapabiliriz. Ne renk gıda boyası kullanacağınız tamamen sizin tercihinizdir. Bademleri robottan geçirdikten sonra hemen arkasından elekten geçirilmesi gerekiyor çünkü badem tortusu ağza kesinlikle gelmemeli, sadece tadınca içinde badem olduğu anlamak gerekiyor. Şimdi işlemden geçmiş bademi, pudra şekerinin yarısını bu karışıma ilave edelim en önemli aşama ise karışımı ıspatula yardımı ile alttan üste doğru hafifçe çevirmektir. Bunun amacı ise karışımın sönmemesidir.

Sonra malzemenin kalan yarısını ekleyip yine nazik bir şekilde bu karışımı harmanlayıp, sıkma poşetine yine hassas bir şekilde doldurulan makaron karışımı yağlı kâğıt döşenmiş tepsiye 3 cm aralıklarla bir lira çapında sıkılır ve yarım saat bu şekilde kuruması için bekletilir. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkarıldıktan sonra iyice soğuması için bekletilir ve aralarına buzdolabında beklettiğimiz ganaj kreması sürülür. Makaron kurabiye hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }