{ "title": "Makaron Nasıl Yapılır", "image": "https://www.makaron.gen.tr/images/Makaron-Nasil-Yapilir-62579.JPG", "date": "19.01.2024 14:12:07", "author": "Gülşah Aydoğan", "article": [ { "article": "Makaron nasıl yapılır, Makaron günümüzde herkes tarafından bilinmeyen bir pasta türüdür. Ancak bilen ev hanımları sıklıkla yaparak hem misafirlerinin hem de evdeki sevdiklerinin gözünü boyamaktadır. Özellikle birden tutan tatlı krizlerine iyi gelmektedir. Hemen hemen 10 çeşit makaron bulunmaktadır hepsi aynı şekilde hazırlanırken sadece tatları farklı olmaktadır. Örneğin limon katkılı, kakaolu, fındıklı, Antep fıstıklı, portakal katkılı, gül aromalı ve benzeri şekillerde tatlara sahiptir. Hem hafif hem de zevkle yapılan bu pasta ilk akıllara uğraştırıcı ve iyi görünmese de yenilince ve yapılınca oldukça basit ve lezzetli olduğu anlaşılır. Ayrıca kısa sürede hazırlanan bu pastayı çat kapı gelen misafirlerinize hazırlayarak kendinizi kötü hissetmekten de kurtulmuş olursunuz. Şimdi bende ilk bilmediğim ve sonrasında gittiğim bir misafirlikte öğrenerek yaptığım bu lezzetli pastayı sizlerle paylaşarak deneyin isterim. Haydi hanımlar kolları sıvayalım ve makaron nasıl yapılır herkese gösterelim.

Makaron tarifi için gerekli malzemeler?
İçi için malzemeler
Makaron nasıl yapılır?

Makarona başlamadan önce iç kremasını hazırlayalım. İlk olarak kremayı derin bir tencereye koyalım ve ocağın altını hafif kısalım. Kısık olan ateşte kremanın kaynamasına az kala çikolataları ekleyelim ve durmadan karıştıralım. Daha sonra hazır olan kremanın altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. Hafif soğuyan kremayı dolaba koyalım ve koyulaşmasını sağlayalım. Ancak krema soğumaya dururken bizde makaronumuzu hazırlayalım. İlk önce yumurta akını ve bir çay kaşığı ucuyla tuzu derin bir tencereye alalım ve mikser ile iyice çırpalım. Köpüren yumurtaya toz şekeri yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edelim. Çırpılan bu karışım mutlaka krema gibi olmaya başlayacaktır. Daha sonra istenilen şekilde gıda boyası içine bırakılarak renklendirilebilir. O sırada toz bademi tekrardan robottan geçirdikten sonra eleyelim. Sonrasında badem tozunu, kakao ve pudra şekerini de ekleyerek bir kaşık yardımı ile karıştıralım. Ancak oldukça az karıştırılmalıdır ki hazırlanan hamur sönmesin. Son olarak tepsiye yağlı kağıdımızı serelim bir sıkma poşeti yardımı ile hamuru tepsiye sıkalım. Bütün hamurları bu işlemden geçtikten sonra 15 dakika kenara alınarak bekletilir. Tabi bizde o sırada fırınımızı ısıtalım ve hazır olan tepsiyi fırına koyarak pişirelim. Yaklaşık 10 ya da 15 dakika boyunca pişirilir ve fırından alınarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra dolapta bekleyen kremayı alarak içine bir kaşık koyalım ve üzerini tekrardan kapatalım. Makaron nasıl yapılır sorusunun cevabını vermiş olduk.

Afiyet Olsun.
" } ] }