{ "title": "Makaron Pasta", "image": "https://www.makaron.gen.tr/images/Makaron-Pasta-23343.jpg", "date": "20.01.2024 22:03:52", "author": "Rabia Yaluk", "article": [ { "article": "Makaron pasta, dünyanın birçok ülkesinde bilinen ve yapılan bir pasta türüdür. Çok lezzetli ve görünüş olarak da çok zengin şık bir pastadır. Fakat lezzeti ve görünüşü kadar yapımı da zaman alan bir pasta fazlasıyla özen gerektiriyor. Gerek yapımında gerek ise yapıldıktan sonra. Aynı zamanda büyük bir sabır ve özenti gerektirir.

Makaron pasta için gerekli malzemeler nelerdir?
Makaron pasta püf noktaları nelerdir?

Öncelikle pastayı yapmadan 2 gün önce yumurtanın akını buz dolabında bekletmek gerekir ve yapmadan 1 saat önce dolaptan çıkarıp dinlendirmek lazım. Ayrıca ölçülerle çalışmak daha faydalı olacaktır. Daha sonra makaronlar tepsiye sıkıldıktan sonra tepsiyi üç kez yere vurmak gerekir Çünkü pastayı çırptıktan sonra oluşan kabarcıklar pastanın kabarmasını önlenmesin diye. Makaronların sıkımından sonra 30 dakika boyunca oda sıcaklığında bekletilmeli ve el değmemesi gerekmektedir. Makaronların çok kuru olmaması veya cıvık olmaması için az veya çok fırında bekletmeye gerek yok sadece bu süreç için 15 dakika yeterlidir ve sürekli fırını açmamak lazım yoksa kabarmayı engeller bu durum. Makaron pasta sıcak iken dokunulduğunda üst kısmı elinizde kalır soğumasını bekleyip spatula yardımı ile tepsiden almak gerekir. Çırpma işlemi cam kâsenin içinde yapılmalıdır.

Makaron pasta nasıl yapılır?

İlk olarak Kreması hazırlanılır. Bu durumda tencereye krema sosu dökülür ve üzerine çikolata aktarılır. Çikolatalar eriyene kadar kısık ateşte karıştırılır. Daha sonra ise buz dolabında bekletilmeli çünkü çikolata kıvamına gelmesi lazım kremanın. Sonrasında ise makaron için yumurta akı çırpılır. Köpüklenme durumu meydana geldiğinde toz şeker 5 defada ilave edilir. Aynı anda badem, kakao ve pudra elekten geçirilerek ilave edilir. Yukarıdan aşağıya doğru çırpma işlemi yapılır. Bu işlemler bittikten sonra sıkma poşetine doldurulur ve 1 kiraz büyüklüğünde tepsiye 3 cm aralıkla sıkılır. 30 dakika kurutulduktan sonra önceden 160 derece ısıtılmış fırına atılır 15 dakika kadar pişirilir. Daha sonra soğumasını bekleyip üst üste yapıştırılır. Aralarına krema sürülür ve 1 gün sonra tüketilir.

Afiyet olsun.
" } ] }