{ "title": "Makaron Poğaça", "image": "https://www.makaron.gen.tr/images/Makaron-Pogaca-59652.JPG", "date": "20.01.2024 05:31:44", "author": "Merve Soğancı", "article": [ { "article": "
Makaron poğaça, gevrek kıvamı ve ağızlar mükemmel tadt bırakması ile görünümü diğer poğaçalara göre farklı olan bir poğaça tarifidir. Diğer poğaçalara göre görünümü ile ve tadı ile farklı olmasından dolayı güzel bir tariftir. Şeklinin makarona benzemesinden dolayı adını makaron poğaça olarak almıştır. Tadı ile damaklar da doyumsuz bir tat bırakmasının yanı sıra görünümü ile de iştahları kabartan bir görünüme sahiptir. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra yapımı ile de oldukça kolay ve pratiktir. İşte besleyici, doyurucu, lezzetli ve vakit kaybetmeden yapılabilen makoran poğaça tarifinin yapılışını beraber inceleyelim;

Makaron poğaça için gerekli olan malzemeleri
Makaron poğaça nasıl yapılır?

Öncelikle poğaçalarımızın hamurunu hazırlamaya başlamak için margarini eriterek bir kabın içerisinde soğutmaya bırakın. Daha sonra içerisine sıvıyağı ekleyip yumurtayı da koyarak hepsini güzelce çırpın. Ardından süt, tuz ve sirke de eklenerek karıştırılır. Hamurun içerisine yavaş yavaş un eklenerek hamuru yoğurmaya başlayın. Daha sonra içerisine kabartma tozu da eklenip tamamen yoğrulduktan sonra hamurunuzun üstünü bir bez ile örterek dinlenmeye bırakın. Dinlenme süresi bittikten sonra hamurunuzdan çıktığı kadar yumaklar hazırlayarak bir köşeye bırakın.

Daha sonra hazırladığınız yumaklardan birini alarak oklava yardımıyla yuvarlak bir şekilde açın. Açtığınız yufkanın üstüne bir su bardağı yardımıyla keserek parçalara ayırın. Bu ufak parçalardan bir tanesini alarak içerisine bir miktar beyaz peynir koyun. Daha sonra üzerine aynı şekilde bardakla kestiğiniz hamurdan bir parça daha koyarak kapatın. Ardından üstüne yumurta sarısı sürün ve susamlayın. Daha önceden yağlayıp hazırladığınız fırın tepsisinin içerisine hazırladığınız bu poğaçaları dizin. Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra daha önceden ısıttığınız 200 derecelik fırına koyun. Üzerleri kızarana kadar pişirdiğiniz makaron poğaçalarınız artık servis edilmeye hazır hale gelmiş demektir. Sizde hemen bu mükemmel lezzete sahip olan makaron poğaçaları evinizde yaparak sofralarınız daha zengin ve lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }