{ "title": "Makaron Tatlısı", "image": "https://www.makaron.gen.tr/images/Makaron-Tatlisi-93916.jpg", "date": "20.01.2024 17:44:11", "author": "Mesut Vurmaz", "article": [ { "article": "Makaron tatlısı, Yapımı çok zor bir tatlı olarak bilinen makaron tatlısı ölçüleri hassas tartılarla ölçülen bir tariftir. İçinde buram buram badem kokusu barındırır. Makaron tatlısı ölçüleri kadar içinde kullanılan malzemeler de oldukça önemlidir. Eğer renkli makaron tatlısı yapacaksanız içinde badem değil badem unu kullanmanız gerekir. Badem ununu piyasada bulmak oldukça zordur. Aynı bu şekilde yapıldığında kabuğu ve yağlı dokusundan dolayı olumlu sonuç alınmayabilir. Tarifimizde kakaolu makaron tatlısı yaptığımız için rengi ve dokusu belli olmayacaktır. Bilinen birbirinden çok farklı makaron tatlısı tarifleri bulunur. Umuyoruz bu tariften memnun kalırsınız. Yapmanız gereken ölçü ve yönlendirmelerin dışına çıkmamaktır.

Makaron tatlısı malzemeler
Makaron tatlısı nasıl yapılır?

İlk hazırlık olarak makaron tatlısı na tatlılık veren çikolatalı iç kısmı hazırlayarak başlayın. Küçük bir cezvenin içine bir paket hazır krema ile tercihe göre seçtiğiniz sütlü çikolata ya da normal çikolatayı koyun ve ocağa alın. Ocağa aldığınız karışımı karıştırarak çikolatanın tamamen erimesini sağlayın. Fazla ısıtmayın yoksa kesilir. Ocaktan alıp soğuduktan sonra buzdolabında bekletin. Dolgu kreması hazır oldu. Şimdi makaron tatlısı'nın dış kapaklarını hazırlayalım. Yumurta akı, bir tutam tuz ve birkaç damla limon ekleyip çırpın. Şekeri azar azar ilave ederek iyice köpürene kadar çırpın. Bademi robota koyun ve yarım su bardağı pudra şekeri ile iyice ezin. Hazırladığınız karışımı tel bir süzgeç yardımıyla kakao ve kalan pudra şekeri ile eleyerek yumurta akına karıştırın. Bu aşamadan sonra karıştırmayı spatula ile yapın. Köpüğü ezmemeye özen gösterin. Buzdolabı poşetine karışımı doldurun, ağzını küçük bir delik olacak şekilde kesin ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye sıkın. Aralık olmasına dikkat edin. Yayılsın diye birkaç kez tepsiyi zemine vurun. Üzeri kuruyana kadar dışarıda bekletin. Sonra fırının üst rafında 170 derece önceden ısıtılmış şekilde kabaran kadar pişirin. Bu 15 dakika kadar bir süredir. Ne az ne çok pişirmemeye özen gösterip fırından alın. Tepsileri tek tek pişirin. Makaron tatlısını soğuyana kadar bekleyin. Arasına sosunu sürün ve bir gece bekletin.

Afiyet olsun.
" } ] }