{ "title": "Makaron Tozu", "image": "https://www.makaron.gen.tr/images/Makaron-Tozu-17611.jpg", "date": "19.01.2024 21:52:35", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Makaron Tozu, Makaron tozu ile tatlı yapılmaktadır. Bu toz farklı karışımlarla elde edilir. Makaron tozu genel olarak Bademli olanı, fıstıklısı, vanilyalı olanı ve fındıklı olanı piyasada mevcuttur. Makaron tozu ile küçük şık görünümlü pastalar elde edilir. Bu pastalar özel günlerde, düğünlerde, doğum günlerinde misafirlere ikram edilmek amacıyla servise sunulur, Makaron tozu kullanarak içi dolgu kremalı makaronlar elde edebilirsiniz. Bu makaronlar çocuklarınız içinde eşsiz bir lezzet olacaktır. Çocuklarınız bu tadı çok sevecek ve lezzetli tüketecektir. Şimdi makaron tozu ile makaron yapımına geçeli. Makaron tozu kullanılarak makaron yapmak için kullanılan malzemeleri ve yapılış aşamasını sizlere sıralayacağız. Hadi hep birlikte kolları sıvayarak işe koyulalım. Hatta çocuklarınızı bile makaronları birlikte yaparak mutlu edebilirsiniz. Onları da yanınıza alın ve bu tarife hazırlamak için kolları sıvayın. Hepinize kolay gelsin.

Makaron Tozu ile Makaron Pasta İçin Gerekli Malzemeleri
Makaron Tozu ile Makaron Pasta Yaplışı

Makaron hazırlanışı oldukça kolay. Diğer tatlı tarifleri gibi malzeme listesi kabarık olan bir tarif değil. Tatlılarda standart olarak kullanılan bütün malzemelerin yerine toz haline getirilmiş malzemeler kullanılıyor. Şimdimakaron tozuile makaron yapımına başlayabiliriz. İlk olarak mutfağımızda bulunan mikserin içerisine belirtilen oranda makaron tozu ilave edelim. Daha sonra belirtilen oranda sıcak suyu da ilave edelim. Tabi suyun sıcaklığı oldukça önemlidir. En az 35-40 derece olması gerekir. Makaron yapımında sıcak su kullanılmasının nedeni makaron tozunun sıvı bir kıvam almasıdır. Soğuk su kullanıldığında makaron tozu katı bir kıvam alacak ve tepsiye sıkma aşamasında zorluk oluşacaktır. Mikserdeki makaron tozuna sıcak su ilave edildikten sonra istenilen renkte gıda boyası az miktarda eklenir. Bu işlem sonrasında mikseri orta ayara alarak çırpma işlemine başlanır. Yaklaşık olarak 5 dakika çırpılır. Çırpma işlemi sonrasında hazır olan makaron hamuru sıkılması için torbaya alınarak yağlı kâğıt serilen tepsiye belirli aralıklarla sıkılır. Bütün makaron hamuru sıkma işlemi bittikten sonra önceden 150 derecede ısıtılan fırına makoron tepsisi atılır ve 15 dakika kadar kapağı açılmadan pişmeye bırakılır. Bu şekilde işlem tamamlanmış olur. Fırın pişme süresi sonrasında makaronlar soğumaya bırakılır ve o arada kullanılacak olan kremalar hazırlanır. Soğuyan makaronların arasına istenilen aromalı kremalar sürüler ve yanında güzel bir çay ya da kola ile servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }