{ "title": "Makaron", "image": "https://www.makaron.gen.tr/images/Makaron-81641.jpg", "date": "19.01.2024 21:14:31", "author": "Remziye Turan", "article": [ { "article": "
Makaron toz bademden hazırlanan bu kurabiyelerin içerisine taze ürünlerden yapılan çeşitli kremalar ile doldurularak hazırlanırlar. Birçok makaron çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır. Kahveli, frambuazlı, çikolatalı, kayısıl, fıstıklı, vanilyalı, limon kremalı güllü, orman meyveli, cevizli, portakal çiçeği, meyan köklü ve daha sayabileceğimiz birçok çeşidi vardır. Makaron kurabiyelerin sert ve yoğun bir yapısı vardır. En iyi servis edildiği yer işe çay veya kahve yanında sunulur. Makaron bir Türk bisküvisidir Makaronun bugünkü şeklini alması yirminci Yüzyıla denk geliyor. İlk zamanlarda tek kat yapılan pastalar Paristeki bir meşhur pastanede çikolata ve kremadan oluşan bir sosla makaronları birleştirmiş bugünkü haline gelmiştir.

Makaron yapımının püf noktaları

Minik ve şık olan bu badem tadındaki kremalı yumuşacık kurabiyeleri yapması bir o kadar sabır isteyen bir iştir. En önemli püf noktalarından biri yumurta akının bayat olmasıdır. Öncelikle yumurtaları sarılarından ayırıp gün öncesinde bir cam kâseye koyup üzerini streçle örtüp bekletmeniz gerekir. Bir diğer önemli püf noktası ise hassas terazi kullanmanız gerekir gram ölçülerine uymak gerekir. Makaronları tepsiye dizdikten sonra birkaç kez sert bir şekilde tezgâhı tepsiyi bulmanız gerekiyorki çırparken oluşan kabarcıklar önlesin Makaronları iyice fırınlatıktan sonra oda sıcaklığında üzeri kabuk bağlayana kadar bekletmeniz gerekir. Makaronlar fırındayken kapak açılmamalıdır şuna dikkat edilmesi gerekir ki makaronları fırında az bırakırsanız sakız çok tutarsanız kupkuru olurlar ve makaronları sıcakken dokunulmamalıdır. Bri kâsede yumurta aklarını döve döve kabartımanız gerekir Bir gün sonra tüketmeniz lezzeti açısından daha faydalıdır.

Makaron yapımı için malzemeleri
Ganaj kreması için
Çikolatalı makaro nasıl yapılır?

İlk olarak kreması için krema sosu bir tencereye alınır ve kaynama noktasına gelince içine çikolatalar ilave edilip yavaş yavaş karıştırılarak kısık ateşte pişirilir. Başlarda cıvık olan bu karışım kaynadıkça koyulaşır siz makaronları yapana kadar buzdolabında çikolata makaron için yumurta akları ve biraz tuz ile bir kâsede düşük devirdeki mikser ile çırpılmaya başlanır. Bu krema köpükler inmeye başlayınca toz şeker yavaş yavaş ilave edilir ve yüksek devirde tıraş köpüğü kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edilir. Bir kısım gıda boyası ile renklendirme yapabilirsiniz badem, kakao, pudra şekerinin yarısını ekleyiniz alttan üste doğru ezilmeden hassas bir şekilde karıştırınız daha sonra diğer yarısı aynı şekilde karıştırarak sıkma poşetine doldurulan harcı yağlı kâğıt serili tepsiye aralıklarla para büyüklüğünde sıkılır ve yarım saat kurutulmaya bırakılır Ardından önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15,20 dakika pişirilir pişen makaronlar soğuyunca yerinden çıkarılır ve üst üste konarak eşleştirilir. Aralarına ganaj kreması sürülür ve dinlendirip bir gün sonra servis yapılır. Yukarıda vermiş olduğumuz ölçülerden en az 12 13 kadar çift makaron çıkar.

Taze sıkılmış portakal suyu makaron malzemeleri
Makaron nasıl yapılır?

Makaron yapmak için önce portakal suyunu iyice kaynatın yarıdan yarıya gelmesi gerekir. Kremayı ve şekeri mısır nişastası ile karıştırın bu karışımı düşük ısıda yavaş yavaş karıştırarak pişirin koyulaştığına inandığınız kremanın içerisine 3 yumurta akını 4 kahve fincan şekeri iyice çırparak yumurta aklarını önce kar haline getirip Sonra şekeri yedire yedire ilave edilip son olarak dövülmüş badem ilave edilir isteye göre meyve esansı birkaç damla konulabilir. Daha sonra yağlı kâğıt serilmiş fırın yemek tepsisi üzerine bir tatlı kaşığı veya şırınga yardımıyla ceviz büyüklüğünde konur ve 150 derecelik fırında 20 dakika pişirdikten sonra kâğıttan sökülmüyorlarsa bunları zorlamamak ve bir sıpatula yardımıyla çıkarmak gereklidir ve daha sonra bu makaronları arasına yukarıda tarif ettiğimiz kremayı koyup diğer katıda üzerine koyduktan ve buzdolabında bir süre bekledikten sonra İsteğe göre çayın kahvenin yanında afiyetle yenir.
" } ] }