{ "title": "Mavi Makaron", "image": "https://www.makaron.gen.tr/images/Mavi-Makaron-68417.jpg", "date": "19.01.2024 00:45:49", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "Mavi Makaron, makaronlar bizim kültürümüze ait bir kurabiye türü olmasa da meraklıları da oldukça fazladır. Oldukça hassas bir yapım aşaması ve dikkat gerektiren makaron adeta oda sıcaklığından kapıdan giren hafif bir rüzgârdan bile etkilenen ve puf diye sönüveren bir tatlıdır. Bu nedenle mavi makaron ya da makaronun her çeşidini yaparken sabır, özen ve dikkat gerekir. Bundan dolayı mavi makaron yaparken tarifteki gram ölçülerine birebir uymanız şart. Makaron yapımında basit kurabiye teknikleri uygulanarak bir sonuca varılması imkânsızdır. Mutlaka bir şeker dereceniz olmalıdır. Tüm malzemelerin ılık olması gerekir.

Mavi makaron için gereken malzemeler
Orta krema için gereken malzemeler
Mavi makaro nasıl yapılır?

İlk olarak mavi makaronun kremasını hazırlayarak işe başlayın. Sıvı haldeki krema bir sos tenceresinde kaynatılır altı kapatılan kremaya çikolatalar ilave edilir ve eriyip pürüzsüz bir karışım halini alana kadar çırpılır. Krema iyice soğuduktan sonra jel kıvamındaki gıda boyası da eklenerek buzdolabına dinlenmeye alınır.

125 gram ince pudra şekeri ve aynı ölücüdeki toz badem 4 damla gıda boyası eklenerek güzelce karıştırılır ve bir kenara alınır.

Yumurtanın akları, çukur bir kap içerisinde oldukça sert bir kıvam alıncaya kadar, sürekli aynı yönde çırpılır. Mikserinizin yönünü kesinlikle değiştirmemeniz gerekir.

Toz şeker ve su bir sos tenceresine alınır ve içerisine şeker derecesi koyularak 118 dereceye ulaşana kadar kaynatılır. Derece de 118 dereyi gördükten sonra kaynatmış olduğunuz bu şerbet az miktarlarda yavaş yavaş yumurta aklarına ilave edilir. Burada şerbeti ekleme işlemini en az 10 defa olmak üzere çok yavaş yapmanız gerekir.

Yumurtalı ve şerbetli karışım, mavi renkli toz badem ve pudra şekerine bir ıspatuladan yardım alarak yedirilir. Bu işlemi de azar azar yapmanızda fayda var.

Elde etmiş olduğunuz mavi makaron karışımını bir krema torbası ya da krema pompasına doldurarak, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine düzenli yuvarlaklar şeklinde aralarında boşluk bırakarak sıkın.

Fırınınız mutlaka önceden ısıtılmış olmalıdır. 120 derecelik fırında 30 dakika pişirmiş olduğunuz makaronları fırından çıkarın ve kesinlikle hiç dokunmadan bir kenarda soğumaya bırakın.

Pişen makaronların ortasına hazırlamış olduğunuz mavi renkli kremayı sıkarak üzerlerini diğer makaron parçası ile kapatın. İşte hepsi bu kadar, mavi makaron hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }