{ "title": "Yalancı Makaron", "image": "https://www.makaron.gen.tr/images/Yalanci-Makaron-15918.jpg", "date": "20.01.2024 09:17:25", "author": "Ayşe durak", "article": [ { "article": "Yalancı makaron; Makaron, dünyada birçok ülkede yapılan rengarenk ve çeşitleri olan bir tatlıdır. Fındıklı makaron, fıstıklı makaron, bademli makaron gibi birçok çeşidi vardır. Makaron yumurta beyazının şekerle çırpılmasıyla yapılır. İsteğe göre fındık, fıstık ve badem gibi kuruyemişler eklenir. Yapım aşamalarına dikkat edilirse yapılışı kolay bir tariftir.

Yalancı makaron için malzemeler
Yalancı makaron kreması için
Yalancı makaron nasıl yapılır?

İlk önce yalancı makaronun kremasını yapmakla başlıyoruz. İlk önce kremayı yapıyoruz ki krema soğusun. Küçük bir tencerenin içine tereyağı hariç tüm malzemeler konulur. Bu karışım kısık ateşte kaynayana kadar karıştırılır. Krema kaynadıktan sonra tereyağını ilave edip eriyinceye kadar karıştırmaya devam edilir. Tereyağı iyice eridikten sonra kremayı soğuması için buzdolabında bekletin. Bu arada krema soğurken makaronlar hazırlanır.

Makaronlar için, kakao, un, pudra şekeri ve tarçın elekten geçirilir. Bir çırpma kasesi içinde yumurta beyazı bir tutam tuz ile kar beyazı olana kadar çırpılır (Çırpılan yumurta kap ters çevrildiğinde yere düşmüyorsa kıvamı olmuş demektir). Çırpılan yumurta beyazının içine şeker ilave edilip biraz daha çırpılır. Bu işlemi mikserde yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız. Daha önceden elenmiş olan un, tarçın, pudra şekeri ve kakao karışımını da ekleyip iki adımda yavaş yavaş ekleyip alt üst ederek, yumurta beyazına karıştırın. Böylelikle yumurta beyazı sönmemiş olur. Bu işlem bittikten sonra makaron hamurunu sıkma torbasına koyup fırın tepsisine 2 santim çapında teker teker sıkın. Yalancı makaron hamurlarını 40 dakika normal oda sıcaklığında bekletin. Süre bittiğinde makaronların üstünü ellediğinizde üzeri kabuk bağlamış olması gerekiyor. Makaronlar elle kontrol edildiğinde ele yapışmayacak kıvamda olur. Fırını alt üst ayarda 150 dereceye ayarlayın ve makaronları 15 dakika pişirin. Piştikten sonra makaronları fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Soğuyan makaronların arasına kremadan koyun ve makaronla kapatın. Yaklaşık olarak 30 adet tek yalancı makaron çıkıyor. Araları kremayla doldurulmuş olarak 15 yalancı makaron çıkmaktadır.

Afiyet olsun.
" } ] }