Makaron Kek
Makaron kek, son yıllarda oldukça ilgi çeken yapımı ve yemesi ile beğeni toplayan pasta tariflerinden birisi haline gelmiştir. Görüntüsü ile herkesin yakından ilgilendiği tariflerden birisidir. Yumuşacık keki, iç kreması, süslemeleri ve istenilen renklerde yapılması en çok satılan pastalar arasında yer almaya başlamıştır. Bundan dolayı artık evlerde de bayanların sıklıkla yaptığı bir tarif olarak görülmektedir.
Neredeyse her evde bulunan malzemelerle yapılan, oldukça lezzetli bir kek tarifidir.
Makaron kek tarifi için malzemeler- Oda sıcaklığında bekletilmiş 1 su bardağı süt,
- Oda sıcaklığında bekletilmiş yarım paket margarin (İsteğe göre 150 gram kadar tereyağı),
- 1 tane yumurta,
- 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu,
- 3 yemek kaşığı kakao (İsteğe göre renklendirici gıda boyası olabilir),
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 paket kabartma tozu,
- 3 su bardağı elenmiş un,
İçi için- 1 paket hazır sıvı krema,
- 150 gram kadar bitter ya da isteğe göre sütlü çikolata,
Üzerini süslemek için- 1 paket beyaz, sütlü ya da bitter çikolata,
- Renkli şekerlemeler,
- İsteğe göre herhangi süsü malzemeleri,
Makaron kek nasıl yapılır?
İlk olarak taze sıkılmış limon suyu ile sütü bir kâsede karıştırınız. Bu karışımı bir köşeye alarak yarım saat bekletiniz. Genişçe ve çukur olan bir kâseye tereyağı ya da margarini, yumurtayı ve şekeri koyarak karıştırınız.
Üzerine hazırladığınız limonlu süt karışımını ekleyiniz. Daha sonra yavaş yavaş üzerine un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyerek karıştırınız. Makaron kek hamurunu elde ederek bir kaşık yardımı ile yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine kaşık kaşık dökünüz. Kaşıkla yapamayan bir hamur torbası kullanabilir. Kek hamurumu torbaya koyup fırın tepsisinin üzerine yuvarlak şekiller halinde sıkabilirsiniz. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 10 dakika pişiriniz. Bu işlemden sonra kreması için sıvı kremayı ocağa alınız az biraz ısınacak kadar bekletiniz ve ocaktan alınız. İçerisine çikolatayı ekleyerek karıştırınız. Çikolata eridikten sonra soğuması ve kıvamını alması için buzdolabına koyunuz. Zamanınız varsa bu işlemi bir iki saat önceden yaparsanız kıvamı daha iyi olacaktır. Fırından çıkan keklerin soğumasını bekleyiniz. Aralarına bu krema karışımını sürerek iki keki birbirine birleştiriniz. Üzerine benmari usulü eritilen beyaz ya da diğer çikolatalarla şekil veriniz ya da istediğiniz şekilde süsleyerek dolaba kaldırınız Biraz dinlendirdikten sonra makaron kek servis edilebilir.
Afiyet olsun.
20.01.2024 04:15:09
Makaron Kek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|