Ardanın Mutfağı Makaron

Ardanın Mutfağı Makaron, Türk mutfağına Fransa'dan gelmiştir. Fransızların çok meşhur bir kurabiyesidir. Günümüzde çayın ve kahvenin yanına tercih edilen ve sıkça tüketilen bir tatlı çeşidi olmuştur. Tadı ve görünümü acıbadem kurabiyesini andırmaktadır. Aralarındaki tek fark macaronun daha yumuşak olmasıdır. İstenilen her renkte ve tatta makaron hazırlanabilir.
En çok tercih edilenleri böğürtlen, vanilya, çikolata ve limondur. Makaronları renklendirmek isterseniz içerisine gıda boyası kullanmanız gerekmektedir. Makaron hazırlamanın en önemli püf noktası kullanılacak malzemelerin gramajlarıdır. Gramajlarda en ufak bir değişiklik bile olumsuz sonuçlanabilir. O nedenle Ardanın mutfağı makaron tarifimizde verdiğimiz ölçülerin dışına çıkmamanız oldukça önemlidir. Kullanılan malzemelerden toplamda 20 adet makaron çıkmaktadır.

Ardanın Mutfağı Makaron İçin Gerekli Malzemeleri


Kurabiyesi için

  • 200 gr pudra şekeri
  • 125 gr toz badem
  • 180 gr toz şeker
  • 90 gr su
  • 2 adet yumurta akı
  • İstenilen renkte gıda boyası

Kreması için

  • 150 gr bitter çikolata
  • 300 gr krema
Ardanın Mutfağı Makaron Nasıl Yapılır?

Ardanın mutfağı makaron yapımına kurabiye hazırlığı ile başlanır. Geniş bir karıştırma kabının içerisine pudra şekeri ve toz badem ilave edilir. Çırpıcı yardımıyla kremsi bir kıvama gelene kadar çırpın.
Renklendirme yapmak isterseniz bu esnada gıda boyası ilave edebilirsiniz. Diğer bir yandan küçük bir cezvede toz şeker ve suyu şeker eriyene kadar kaynatın. Ayrı bir yerde yumurta akları mikser yardımıyla kar beyazı renkte köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Cezvedeki şekerli suyu kaynar halde yavaş yavaş yumurta beyazına ilave edin. Karıştırma işlemi ıspatula yardımıyla ve havalandırılarak yapılmalıdır. Daha sonra yumurta beyazını toz badem ve pudra şekeri karışımına ilave edin. Aynı şekilde havalandırılarak karıştırmaya özen gösterelim.

Fırın tepsisine yağlı kâğıt serelim. Kurabiye hamurunu krema torbasının içine alalım. Krema torbası ucu için düz olanı tercih edilmelidir. Krema tepsiye yaklaşık 3 cm aralıklarla sıkın. Önceden ısıtılmış 120 derecelik fırında 29 dakika kadar pişirin. Macaronların içini çekmesi için piştikten sonra mutlaka tepside bekletilmesi gerekir.

Makaronlar soğurken krema hazırlanır. Bunun için marketlerde satılan hazır kremalar yeterli olacaktır. Krema küçük bir sos tenceresine alınarak iyice kaynatılır. Ocaktan alarak içerisine bitter çikolata ilave edilir. Kremanın sıcaklığıyla çikolataların erimesi sağlanır. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar tel çırpıcı ile iyice karıştırılır. Son olarak soğuması için buzdolabında yaklaşık yarım saat kadar beklenir.

Makaronların Birleştirme İşlemi Nasıl Yapılır?
Tepside bekleyen makaronlar ıspatula yardımıyla yağlı kâğıttan ayrılır. Buzdolabında koyulaşan krema krema torbasına alınır. Krema torbası ucu olarak kurabiyede kullanılandan daha incesi kullanılır. Krema kurabiyenin tam ortasına sıkılır. Eşi olan kurabiyeyi kremanın üzerine kapatın ve hafifçe bastırın. Küçük dairesel hareketler ile kremanın yayılmasını sağlayın. Aynı işlem tüm kurabiyeler bitinceye kadar uygulanır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 14:05:00
Ardanın Mutfağı Makaron ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ardanın Mutfağı Makaron Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ardanın Mutfağı Makaron"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Makaron Nasıl Yapılır

Makaron nasıl yapılır, Makaron günümüzde herkes tarafından bilinmeyen bir pasta türüdür. Ancak bilen ev hanımları sıklıkla yaparak hem misafirlerinin hem de ...
Devamını Oku

Makaron Kek

Makaron kek, son yıllarda oldukça ilgi çeken yapımı ve yemesi ile beğeni toplayan pasta tariflerinden birisi haline gelmiştir. Görüntüsü ile herkesin yakında...
Devamını Oku

Makaron Tozu

Makaron Tozu, Makaron tozu ile tatlı yapılmaktadır. Bu toz farklı karışımlarla elde edilir. Makaron tozu genel olarak Bademli olanı, fıstıklısı, vanilyalı ol...
Devamını Oku

Makaron Kurabiye

Makaron kurabiye, mutfaklarımıza fransız kültüründen gelmiştir. Yapımı oldukça zahmetli bir kurabiyedir. Fakat tadında bulunan lezzet yapmaya değer türdendir...
Devamını Oku

Makaron İç Kreması

Makaron iç kreması, makaron gittikçe yaygınlaşan ve sevilen Fransa'ya özgü bir kurabiye çeşididir. İki kurabiyenin arasına krema sürülüp, birleştirilmesi ile...
Devamını Oku

Hindistan Cevizli Makaron

Hindistan Cevizli Makaron, Çocukların severek tükettiği meyve içerikli bir şekerli tatlı türüdür. Fransa geleneğine bağlı olan makaron Türkiye'de de oldukça ...
Devamını Oku

Fransız Makaron

Fransız makaron, Pastanelerde ve lüks cafelerde gördüğümüz rengarenk Fransız makaron özel bir ikramdır. Bir Fransız tarifi olan makaron yavaş yavaş ülkemizde...
Devamını Oku

Makaron Sosu

Makaron sosu, Fransız mutfağından olan bu tatlının adı makarondur. Dışının yapımı kadar içinin de lezzeti çok önemlidir. Rengarenk hazırlanan bu tarifte gene...
Devamını Oku

Makaron Pasta

Makaron pasta, dünyanın birçok ülkesinde bilinen ve yapılan bir pasta türüdür. Çok lezzetli ve görünüş olarak da çok zengin şık bir pastadır. Fakat lezzeti v...
Devamını Oku

Mavi Makaron

Mavi Makaron, makaronlar bizim kültürümüze ait bir kurabiye türü olmasa da meraklıları da oldukça fazladır. Oldukça hassas bir yapım aşaması ve dikkat gerekt...
Devamını Oku

Makaron Kreması

Makaron Kreması, özellikle günümüzde hemen her pastanede kolaylıkla bulabileceğimiz rengarenk nefis bir kurabiye çeşididir. Çoğunlukla rengarenk olduğu için ...
Devamını Oku

Karışık Makaron

Karışık makaron, Makaron çocukluğumuzda yediğimiz hala pastanelerde satılan acı badem kurabiyesi lezzetine benzer. Köpük köpük çıtır çıtır ve tabii ki de yum...
Devamını Oku

Kolay Makaron Tarifi

Kolay Makaron Tarifi, Pastanelerde satılan birbirinden renkli hem çıtır hem içi yumuşacık olan makaron tarifini sizinle paylaşmak istedim. Sizde lezzetl...
Devamını Oku

Makaron Tatlısı

Makaron tatlısı, Yapımı çok zor bir tatlı olarak bilinen makaron tatlısı ölçüleri hassas tartılarla ölçülen bir tariftir. İçinde buram buram badem kokusu bar...
Devamını Oku

Makaron Çeşitleri

Makaron çeşitleri, Fransız mutfağının simgelerinden biri olan küçük kurabiye şeklindeki tatlıya makaron adı verilir. Makaron yakın zamanda ülkemizde tüketilm...
Devamını Oku

Makaron Poğaça

Makaron poğaça, gevrek kıvamı ve ağızlar mükemmel tadt bırakması ile görünümü diğer poğaçalara göre farklı olan bir poğaça tarifidir. Diğer poğaçalara g...
Devamını Oku

Fındıklı Makaron

Fındıklı makaron, Pasta tarifleri arasında olan fındıklı makaron herkesin bildiği bir pasta olmamaktadır. Ancak yapıldığı zamanda vazgeçilemeyen pasta t...
Devamını Oku

Yalancı Makaron

Yalancı makaron; Makaron, dünyada birçok ülkede yapılan rengarenk ve çeşitleri olan bir tatlıdır. Fındıklı makaron, fıstıklı makaron, bademli makaron gibi bi...
Devamını Oku

Fıstıklı Makaron

Fıstıklı makaron, Pastacılık alanında kurabiye türleri lezzetli bir gıda türüdür. Fransızların keyifle tükettiği bu enfes atıştırmalık her yere ün salmıştır....
Devamını Oku

Limonlu Makaron

Limonlu Makaron, Ülkemizde son zamanlarda oldukça popüler olan bir kurabiye çeşididir. Çay saatlerinde çayın yanına yapılan keklerin yerini makaronlar almışt...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Fındıklı Makaron
Yalancı Makaron
Fıstıklı Makaron
Ardanın Mutfağı Makaron
Limonlu Makaron
Son Forum Konuları
Makaron
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024