Makaron yapılışına geçmeden sosunu hazırlayıp buzdolabında bekletin. Kremayı küçük bir tencerenin içinde ısıtın. Ocakta fazla tutmadan çikolata parçalarını içine atıp erimesine yardımcı olun. Eriyen makaron sosunu buzdolabında bekletin. Cam bir kâse içerisinde bir gün önce dolapta ayırıp bekleyen yumurta beyazını oda sıcaklığında bekletildikten sonra koyun. İçine tuz koyup karıştırın.
Köpürmeye başlayan yumurta akına şekeri yavaş yavaş ilave ettikten sonra yüksek devirde çırpın. Köpük olan yumurta beyazını plastik spatula ile elekten geçirip koyduğunuz pudra şekeri ve badem tozuyla çok ezmeden karıştırın. Yağlı tepsiye sıkma aparatı kullanarak aralıklı olarak sıkın. Yarım saat oda sıcaklığında bekleterek üstünün kabuklanmasını sağlayın. 150 derecede ısıtılmış fırında 10,15 dakika arasında pişirin. Fırından çıkan
Fransız makarona soğumadan dokunmayın. Soğuduktan sonra arasına kremayı sürüp yapıştırın. 1 gün beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.