Hindistan Cevizli Makaron
Hindistan Cevizli Makaron, Çocukların severek tükettiği meyve içerikli bir şekerli tatlı türüdür. Fransa geleneğine bağlı olan makaron Türkiye'de de oldukça sevilerek tüketilmektedir. Hindistancevizli makaron bir dönem oldukça yükselişteydi. Fakat şimdi akıllara geldikçe yapılıyor. Yapıldığı zamanda damarları süsleyen bir kurabiye çeşididir.
Şimdiki insanlar makaron yapmakla uğraşmıyorlar. Hazır olarak pasta satışı yapan iş yerlerinden alıyorlar. Bu da insanların sağlığını tehlikeye atabilir. Çünkü içerisinde bulunan katkı maddeleri kanser hastalığına yol açabilir. Bu nedenle kendi makaronlarınızı kendiniz yaparsanız daha sağlıklı olacaktır. Aynı zamanda makaron yapımı kolay olduğu gibi malzemeleri de az ve kalitelidir. Ayrıca ucuzdur. Aynı zamanda bu malzemelerle harikalar yaratabilirsiniz.
Hindistan Cevizli Makaron İçin Gerekli Malzemeleri- 2 su bardağı Hindistan cevizi
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta akı
Hindistan Cevizli Makaron Nasıl Yapılır?
Fırınınızı 170 derecede ısıtınız. Geniş bir karıştırma kabı alın ve içine Hindistan cevizini ve pudra şekerini koyarak iyice karıştırın. Bunların hepsinin üzerine yumurta aklarını ilave edin. Bir sıpatula yardımı ile malzemelerin birbirine karışana kadar çırpmaya devam edin. Hazırlamış olduğunuz karşımdan küçük şekiller oluşturmaya çalışın. Daha sonra 170 derecedeki fırına atın. 15 dakika beklemelisiniz. Makaron kurabiyelerin piştiğini düşünüyorsanız.
Fırından çıkarın ve soğumasını beklemelisiniz. Daha sonra.
Hindistan cevizli makaronu servis tabağına koyarak yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
23.01.2024 03:57:33
Hindistan Cevizli Makaron ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|