Makaron İç Kreması
Makaron iç kreması, makaron gittikçe yaygınlaşan ve sevilen Fransa'ya özgü bir kurabiye çeşididir. İki kurabiyenin arasına krema sürülüp, birleştirilmesi ile yapılır. Makaron iç kreması eritilen çiğ kremanın içine çikolata atılıp eririlmesiyle yapılır. Aynı zamanda istenilen kıvama gelmesi için dolapta bir süre bekletilir.
Makaron iç kreması ve kurabiyesi ile ayrı ayrı yapılan zahmetli bir iştir.
Her mutfak severin tek seferde tam kıvamında tutturması biraz zordur. Çünkü makaron yapımında çok fazla püf nokta gerektiren bir kurabiye çeşididir. Bu püf noktalara dikkat etmeden yapılan makaron kurabiyeleri çatlama ve kırılma yapar. İstenilen lezzet kıvamına gelmez. Makaron iç kreması yapım olarak kurabiyesinden daha kolay ve zahmetsiz olsa da onun da sürülecek kıvamda ayarlanması gereklidir. Makarona iç krema hazırlanırken isteğe göre beyaz ya da bitter çikolata tercih edilebilir. Ölçü ayarı krema ve çikolata arasında yarı yarıya olmalıdır. Yani 100 gr çikolataya 200 gr krema kullanmak doğru ölçü olur.
Makaron iç kreması malzemeler- 100 gr bitter veya fildişi küvertür çikolata
- 200 gr sade çiğ krema
Makaron kreması nasıl yapılır?
Kremalar ilk olarak tencereye alınır ve güzelce ısınması sağlanır. Belli bir sıcaklığa geldikten sonra krema içerisine çikolata atılır ve güzelce eritilir. Bu sırada çikolatayı küçük parçalara ayırmak gerekir. Çünkü çikolatayı attıktan sonra içerisinde iyice eriyene kadar karıştırnak gerekir.
Çikolata küçük parçalara ayrılırsa hızlıca erir ve güzelce karışır. Ardından hazırlanan sosun altı söndürülür ve soğuduktan sonra makaron kurabiyesi hazırlanana kadar dolapta bekletilir. Makaron iç kreması ilk seferde çok akışkan halde görünebilir. Dolaptan çıktığı zaman istenilen sürülme kıvamına gelmiş olacaktır. Makaron kurabiyeleri de hazır olduktan sonra iç krema aralarına sürülmek üzere hazırdır.
Afiyet olsun.
21.01.2024 02:56:11
Makaron İç Kreması ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|