Makaron Pasta

Makaron pasta, dünyanın birçok ülkesinde bilinen ve yapılan bir pasta türüdür. Çok lezzetli ve görünüş olarak da çok zengin şık bir pastadır. Fakat lezzeti ve görünüşü kadar yapımı da zaman alan bir pasta fazlasıyla özen gerektiriyor. Gerek yapımında gerek ise yapıldıktan sonra. Aynı zamanda büyük bir sabır ve özenti gerektirir.
<
br>

Makaron pasta için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 75 gram önceden dolapta bekletilmiş yumurta akı
  • 75 gram toz badem
  • 150 gram katkı içermeyen pudra şekeri
  • 30 gram normal toz şekeri
  • 10 gram şekersiz kakao ve 1 çay kaşığı tuz
  • Kreması için 100 gram sütlü çikolata ve 100 gram krema

Makaron pasta püf noktaları nelerdir?


Öncelikle pastayı yapmadan 2 gün önce yumurtanın akını buz dolabında bekletmek gerekir ve yapmadan 1 saat önce dolaptan çıkarıp dinlendirmek lazım. Ayrıca ölçülerle çalışmak daha faydalı olacaktır. Daha sonra makaronlar tepsiye sıkıldıktan sonra tepsiyi üç kez yere vurmak gerekir Çünkü pastayı çırptıktan sonra oluşan kabarcıklar pastanın kabarmasını önlenmesin diye. Makaronların sıkımından sonra 30 dakika boyunca oda sıcaklığında bekletilmeli ve el değmemesi gerekmektedir. Makaronların çok kuru olmaması veya cıvık olmaması için az veya çok fırında bekletmeye gerek yok sadece bu süreç için 15 dakika yeterlidir ve sürekli fırını açmamak lazım yoksa kabarmayı engeller bu durum. Makaron pasta sıcak iken dokunulduğunda üst kısmı elinizde kalır soğumasını bekleyip spatula yardımı ile tepsiden almak gerekir.
Çırpma işlemi cam kâsenin içinde yapılmalıdır.

Makaron pasta nasıl yapılır?


İlk olarak Kreması hazırlanılır. Bu durumda tencereye krema sosu dökülür ve üzerine çikolata aktarılır. Çikolatalar eriyene kadar kısık ateşte karıştırılır. Daha sonra ise buz dolabında bekletilmeli çünkü çikolata kıvamına gelmesi lazım kremanın. Sonrasında ise makaron için yumurta akı çırpılır. Köpüklenme durumu meydana geldiğinde toz şeker 5 defada ilave edilir. Aynı anda badem, kakao ve pudra elekten geçirilerek ilave edilir. Yukarıdan aşağıya doğru çırpma işlemi yapılır. Bu işlemler bittikten sonra sıkma poşetine doldurulur ve 1 kiraz büyüklüğünde tepsiye 3 cm aralıkla sıkılır. 30 dakika kurutulduktan sonra önceden 160 derece ısıtılmış fırına atılır 15 dakika kadar pişirilir. Daha sonra soğumasını bekleyip üst üste yapıştırılır. Aralarına krema sürülür ve 1 gün sonra tüketilir.

Afiyet olsun.
20.01.2024 22:03:52
Makaron Pasta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Makaron Pasta Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Makaron Pasta"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Makaron Nasıl Yapılır

Makaron nasıl yapılır, Makaron günümüzde herkes tarafından bilinmeyen bir pasta türüdür. Ancak bilen ev hanımları sıklıkla yaparak hem misafirlerinin hem de ...
Devamını Oku

Makaron Kek

Makaron kek, son yıllarda oldukça ilgi çeken yapımı ve yemesi ile beğeni toplayan pasta tariflerinden birisi haline gelmiştir. Görüntüsü ile herkesin yakında...
Devamını Oku

Makaron Tozu

Makaron Tozu, Makaron tozu ile tatlı yapılmaktadır. Bu toz farklı karışımlarla elde edilir. Makaron tozu genel olarak Bademli olanı, fıstıklısı, vanilyalı ol...
Devamını Oku

Makaron Kurabiye

Makaron kurabiye, mutfaklarımıza fransız kültüründen gelmiştir. Yapımı oldukça zahmetli bir kurabiyedir. Fakat tadında bulunan lezzet yapmaya değer türdendir...
Devamını Oku

Makaron İç Kreması

Makaron iç kreması, makaron gittikçe yaygınlaşan ve sevilen Fransa'ya özgü bir kurabiye çeşididir. İki kurabiyenin arasına krema sürülüp, birleştirilmesi ile...
Devamını Oku

Hindistan Cevizli Makaron

Hindistan Cevizli Makaron, Çocukların severek tükettiği meyve içerikli bir şekerli tatlı türüdür. Fransa geleneğine bağlı olan makaron Türkiye'de de oldukça ...
Devamını Oku

Fransız Makaron

Fransız makaron, Pastanelerde ve lüks cafelerde gördüğümüz rengarenk Fransız makaron özel bir ikramdır. Bir Fransız tarifi olan makaron yavaş yavaş ülkemizde...
Devamını Oku

Makaron Sosu

Makaron sosu, Fransız mutfağından olan bu tatlının adı makarondur. Dışının yapımı kadar içinin de lezzeti çok önemlidir. Rengarenk hazırlanan bu tarifte gene...
Devamını Oku

Mavi Makaron

Mavi Makaron, makaronlar bizim kültürümüze ait bir kurabiye türü olmasa da meraklıları da oldukça fazladır. Oldukça hassas bir yapım aşaması ve dikkat gerekt...
Devamını Oku

Makaron Kreması

Makaron Kreması, özellikle günümüzde hemen her pastanede kolaylıkla bulabileceğimiz rengarenk nefis bir kurabiye çeşididir. Çoğunlukla rengarenk olduğu için ...
Devamını Oku

Karışık Makaron

Karışık makaron, Makaron çocukluğumuzda yediğimiz hala pastanelerde satılan acı badem kurabiyesi lezzetine benzer. Köpük köpük çıtır çıtır ve tabii ki de yum...
Devamını Oku

Kolay Makaron Tarifi

Kolay Makaron Tarifi, Pastanelerde satılan birbirinden renkli hem çıtır hem içi yumuşacık olan makaron tarifini sizinle paylaşmak istedim. Sizde lezzetl...
Devamını Oku

Makaron Tatlısı

Makaron tatlısı, Yapımı çok zor bir tatlı olarak bilinen makaron tatlısı ölçüleri hassas tartılarla ölçülen bir tariftir. İçinde buram buram badem kokusu bar...
Devamını Oku

Makaron Çeşitleri

Makaron çeşitleri, Fransız mutfağının simgelerinden biri olan küçük kurabiye şeklindeki tatlıya makaron adı verilir. Makaron yakın zamanda ülkemizde tüketilm...
Devamını Oku

Makaron Poğaça

Makaron poğaça, gevrek kıvamı ve ağızlar mükemmel tadt bırakması ile görünümü diğer poğaçalara göre farklı olan bir poğaça tarifidir. Diğer poğaçalara g...
Devamını Oku

Fındıklı Makaron

Fındıklı makaron, Pasta tarifleri arasında olan fındıklı makaron herkesin bildiği bir pasta olmamaktadır. Ancak yapıldığı zamanda vazgeçilemeyen pasta t...
Devamını Oku

Yalancı Makaron

Yalancı makaron; Makaron, dünyada birçok ülkede yapılan rengarenk ve çeşitleri olan bir tatlıdır. Fındıklı makaron, fıstıklı makaron, bademli makaron gibi bi...
Devamını Oku

Fıstıklı Makaron

Fıstıklı makaron, Pastacılık alanında kurabiye türleri lezzetli bir gıda türüdür. Fransızların keyifle tükettiği bu enfes atıştırmalık her yere ün salmıştır....
Devamını Oku

Ardanın Mutfağı Makaron

Ardanın Mutfağı Makaron, Türk mutfağına Fransa'dan gelmiştir. Fransızların çok meşhur bir kurabiyesidir. Günümüzde çayın ve kahvenin yanına tercih edile...
Devamını Oku

Limonlu Makaron

Limonlu Makaron, Ülkemizde son zamanlarda oldukça popüler olan bir kurabiye çeşididir. Çay saatlerinde çayın yanına yapılan keklerin yerini makaronlar almışt...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Fındıklı Makaron
Yalancı Makaron
Fıstıklı Makaron
Ardanın Mutfağı Makaron
Limonlu Makaron
Son Forum Konuları
Makaron
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024