Makaron

Makaron toz bademden hazırlanan bu kurabiyelerin içerisine taze ürünlerden yapılan çeşitli kremalar ile doldurularak hazırlanırlar. Birçok makaron çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır. Kahveli, frambuazlı, çikolatalı, kayısıl, fıstıklı, vanilyalı, limon kremalı güllü, orman meyveli, cevizli, portakal çiçeği, meyan köklü ve daha sayabileceğimiz birçok çeşidi vardır.
Makaron kurabiyelerin sert ve yoğun bir yapısı vardır. En iyi servis edildiği yer işe çay veya kahve yanında sunulur. Makaron bir Türk bisküvisidir Makaronun bugünkü şeklini alması yirminci Yüzyıla denk geliyor. İlk zamanlarda tek kat yapılan pastalar Paristeki bir meşhur pastanede çikolata ve kremadan oluşan bir sosla makaronları birleştirmiş bugünkü haline gelmiştir.

Makaron yapımının püf noktaları


Minik ve şık olan bu badem tadındaki kremalı yumuşacık kurabiyeleri yapması bir o kadar sabır isteyen bir iştir. En önemli püf noktalarından biri yumurta akının bayat olmasıdır. Öncelikle yumurtaları sarılarından ayırıp gün öncesinde bir cam kâseye koyup üzerini streçle örtüp bekletmeniz gerekir. Bir diğer önemli püf noktası ise hassas terazi kullanmanız gerekir gram ölçülerine uymak gerekir. Makaronları tepsiye dizdikten sonra birkaç kez sert bir şekilde tezgâhı tepsiyi bulmanız gerekiyorki çırparken oluşan kabarcıklar önlesin Makaronları iyice fırınlatıktan sonra oda sıcaklığında üzeri kabuk bağlayana kadar bekletmeniz gerekir.
Makaronlar fırındayken kapak açılmamalıdır şuna dikkat edilmesi gerekir ki makaronları fırında az bırakırsanız sakız çok tutarsanız kupkuru olurlar ve makaronları sıcakken dokunulmamalıdır. Bri kâsede yumurta aklarını döve döve kabartımanız gerekir Bir gün sonra tüketmeniz lezzeti açısından daha faydalıdır.

Makaron yapımı için malzemeleri

  • 3 tane yumurta akı 75 gram toz badem
  • 150 gram pudra şekeri 30 gram normal toz şeker
  • 15 gram şekersiz kakao ve bir çay kaşığı tuz

Ganaj kreması için

  • 100 gram sütlü çikolata 100 gram krema
Çikolatalı makaro nasıl yapılır?

İlk olarak kreması için krema sosu bir tencereye alınır ve kaynama noktasına gelince içine çikolatalar ilave edilip yavaş yavaş karıştırılarak kısık ateşte pişirilir. Başlarda cıvık olan bu karışım kaynadıkça koyulaşır siz makaronları yapana kadar buzdolabında çikolata makaron için yumurta akları ve biraz tuz ile bir kâsede düşük devirdeki mikser ile çırpılmaya başlanır. Bu krema köpükler inmeye başlayınca toz şeker yavaş yavaş ilave edilir ve yüksek devirde tıraş köpüğü kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edilir. Bir kısım gıda boyası ile renklendirme yapabilirsiniz badem, kakao, pudra şekerinin yarısını ekleyiniz alttan üste doğru ezilmeden hassas bir şekilde karıştırınız daha sonra diğer yarısı aynı şekilde karıştırarak sıkma poşetine doldurulan harcı yağlı kâğıt serili tepsiye aralıklarla para büyüklüğünde sıkılır ve yarım saat kurutulmaya bırakılır Ardından önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15,20 dakika pişirilir pişen makaronlar soğuyunca yerinden çıkarılır ve üst üste konarak eşleştirilir. Aralarına ganaj kreması sürülür ve dinlendirip bir gün sonra servis yapılır. Yukarıda vermiş olduğumuz ölçülerden en az 12 13 kadar çift makaron çıkar.

Taze sıkılmış portakal suyu makaron malzemeleri
  • 100 miligram Taze sıkılmış portakal suyu
  • 100 gram krema45 gram şeker
  • 45. Miligram sıvı krema
  • 12 gram Mısır nişastası
Makaron nasıl yapılır?

Makaron yapmak için önce portakal suyunu iyice kaynatın yarıdan yarıya gelmesi gerekir. Kremayı ve şekeri mısır nişastası ile karıştırın bu karışımı düşük ısıda yavaş yavaş karıştırarak pişirin koyulaştığına inandığınız kremanın içerisine 3 yumurta akını 4 kahve fincan şekeri iyice çırparak yumurta aklarını önce kar haline getirip Sonra şekeri yedire yedire ilave edilip son olarak dövülmüş badem ilave edilir isteye göre meyve esansı birkaç damla konulabilir. Daha sonra yağlı kâğıt serilmiş fırın yemek tepsisi üzerine bir tatlı kaşığı veya şırınga yardımıyla ceviz büyüklüğünde konur ve 150 derecelik fırında 20 dakika pişirdikten sonra kâğıttan sökülmüyorlarsa bunları zorlamamak ve bir sıpatula yardımıyla çıkarmak gereklidir ve daha sonra bu makaronları arasına yukarıda tarif ettiğimiz kremayı koyup diğer katıda üzerine koyduktan ve buzdolabında bir süre bekledikten sonra İsteğe göre çayın kahvenin yanında afiyetle yenir.
19.01.2024 21:14:31
Makaron ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Makaron Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Makaron"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Makaron Kek

Makaron kek, son yıllarda oldukça ilgi çeken yapımı ve yemesi ile beğeni toplayan pasta tariflerinden birisi haline gelmiştir. Görüntüsü ile herkesin yakında...
Devamını Oku

Makaron Tozu

Makaron Tozu, Makaron tozu ile tatlı yapılmaktadır. Bu toz farklı karışımlarla elde edilir. Makaron tozu genel olarak Bademli olanı, fıstıklısı, vanilyalı ol...
Devamını Oku

Makaron Kurabiye

Makaron kurabiye, mutfaklarımıza fransız kültüründen gelmiştir. Yapımı oldukça zahmetli bir kurabiyedir. Fakat tadında bulunan lezzet yapmaya değer türdendir...
Devamını Oku

Makaron İç Kreması

Makaron iç kreması, makaron gittikçe yaygınlaşan ve sevilen Fransa'ya özgü bir kurabiye çeşididir. İki kurabiyenin arasına krema sürülüp, birleştirilmesi ile...
Devamını Oku

Hindistan Cevizli Makaron

Hindistan Cevizli Makaron, Çocukların severek tükettiği meyve içerikli bir şekerli tatlı türüdür. Fransa geleneğine bağlı olan makaron Türkiye'de de oldukça ...
Devamını Oku

Fransız Makaron

Fransız makaron, Pastanelerde ve lüks cafelerde gördüğümüz rengarenk Fransız makaron özel bir ikramdır. Bir Fransız tarifi olan makaron yavaş yavaş ülkemizde...
Devamını Oku

Makaron Sosu

Makaron sosu, Fransız mutfağından olan bu tatlının adı makarondur. Dışının yapımı kadar içinin de lezzeti çok önemlidir. Rengarenk hazırlanan bu tarifte gene...
Devamını Oku

Makaron Pasta

Makaron pasta, dünyanın birçok ülkesinde bilinen ve yapılan bir pasta türüdür. Çok lezzetli ve görünüş olarak da çok zengin şık bir pastadır. Fakat lezzeti v...
Devamını Oku

Mavi Makaron

Mavi Makaron, makaronlar bizim kültürümüze ait bir kurabiye türü olmasa da meraklıları da oldukça fazladır. Oldukça hassas bir yapım aşaması ve dikkat gerekt...
Devamını Oku

Makaron Kreması

Makaron Kreması, özellikle günümüzde hemen her pastanede kolaylıkla bulabileceğimiz rengarenk nefis bir kurabiye çeşididir. Çoğunlukla rengarenk olduğu için ...
Devamını Oku

Karışık Makaron

Karışık makaron, Makaron çocukluğumuzda yediğimiz hala pastanelerde satılan acı badem kurabiyesi lezzetine benzer. Köpük köpük çıtır çıtır ve tabii ki de yum...
Devamını Oku

Kolay Makaron Tarifi

Kolay Makaron Tarifi, Pastanelerde satılan birbirinden renkli hem çıtır hem içi yumuşacık olan makaron tarifini sizinle paylaşmak istedim. Sizde lezzetl...
Devamını Oku

Makaron Tatlısı

Makaron tatlısı, Yapımı çok zor bir tatlı olarak bilinen makaron tatlısı ölçüleri hassas tartılarla ölçülen bir tariftir. İçinde buram buram badem kokusu bar...
Devamını Oku

Makaron Çeşitleri

Makaron çeşitleri, Fransız mutfağının simgelerinden biri olan küçük kurabiye şeklindeki tatlıya makaron adı verilir. Makaron yakın zamanda ülkemizde tüketilm...
Devamını Oku

Makaron Poğaça

Makaron poğaça, gevrek kıvamı ve ağızlar mükemmel tadt bırakması ile görünümü diğer poğaçalara göre farklı olan bir poğaça tarifidir. Diğer poğaçalara g...
Devamını Oku

Fındıklı Makaron

Fındıklı makaron, Pasta tarifleri arasında olan fındıklı makaron herkesin bildiği bir pasta olmamaktadır. Ancak yapıldığı zamanda vazgeçilemeyen pasta t...
Devamını Oku

Yalancı Makaron

Yalancı makaron; Makaron, dünyada birçok ülkede yapılan rengarenk ve çeşitleri olan bir tatlıdır. Fındıklı makaron, fıstıklı makaron, bademli makaron gibi bi...
Devamını Oku

Fıstıklı Makaron

Fıstıklı makaron, Pastacılık alanında kurabiye türleri lezzetli bir gıda türüdür. Fransızların keyifle tükettiği bu enfes atıştırmalık her yere ün salmıştır....
Devamını Oku

Ardanın Mutfağı Makaron

Ardanın Mutfağı Makaron, Türk mutfağına Fransa'dan gelmiştir. Fransızların çok meşhur bir kurabiyesidir. Günümüzde çayın ve kahvenin yanına tercih edile...
Devamını Oku

Limonlu Makaron

Limonlu Makaron, Ülkemizde son zamanlarda oldukça popüler olan bir kurabiye çeşididir. Çay saatlerinde çayın yanına yapılan keklerin yerini makaronlar almışt...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Fındıklı Makaron
Yalancı Makaron
Fıstıklı Makaron
Ardanın Mutfağı Makaron
Limonlu Makaron
Son Forum Konuları
Makaron
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024